- Strona główna
- Wydarzenia
- Ogłoszenie o dzierżawie terenu na mobilny punkt gastronomiczny
Zaproszenie do składnia ofert na dzierżawę terenu zespołu pałacowo-parkowego w Kozłówce z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego
- Informacje ogólne
- Muzeum Zamoyskich w Kozłówce zaprasza do składania oferty cenowej wraz z koncepcją na dzierżawę terenu zespołu pałacowo-parkowego o pow. ok. 30 m2 z przeznaczeniem na prowadzenie działalności handlowo-gastronomicznej, z wyłączeniem napojów alkoholowych, w mobilnym punkcie, np. w pojeździe typu Food Truck lub przyczepie gastronomicznej.
- Działalność gastronomiczna prowadzona w punkcie gastronomicznym obejmować powinna, w szczególności, sprzedaż napoi zimnych, gorących, lodów i deserów, sałatek oraz przekąsek.
- Dzierżawca we własnym zakresie uzyska niezbędne zezwolenia na prowadzanie działalności (np. Sanepid).
- Na terenie przeznaczonym do wydzierżawienia możliwy jest dostęp do przyłączy energetycznych i wodnych za dodatkową opłatą.
- Dzierżawca zobowiązany będzie do uiszczania należnych, wynikających z przepisów prawa podatków.
- Dzierżawca zobowiązany będzie do prowadzenia działalności gastronomicznej przez cały okres obowiązywania umowy najmu. Wydzierżawiający wymaga, aby punkt gastronomiczny był czynny co najmniej w godzinach otwarcia Muzeum.
- Wydzierżawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania uwag dotyczących m.in.: ubioru pracowników Dzierżawcy, jakości obsługi klientów, wyglądu punktu gastronomicznego a Dzierżawca zobowiązany jest do zastosowania się do uwag Wydzierżawiającego.
- Dzierżawca będzie utrzymywał punkt gastronomiczny w należytym stanie technicznym i sanitarnym, będzie dbał należycie o utrzymanie czystości, a także przestrzegał zasad bezpieczeństwa przeciwpożarowego i sanitarnego oraz ponosił odpowiedzialność z tego tytułu.
- Czas trwania dzierżawy od dnia podpisania umowy do dnia 30.11.2022 roku.
- Składanie ofert
- Ofertę w formie pisemnej należy złożyć osobiście w sekretariacie lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres Wydzierżawiającego nie później niż do dnia: 23 marca 2022 r. do godziny 11:00
- Oferta powinna zawierać:
- Formularz ofertowy.
- Koncepcję zagospodarowania.
Muzeum zwraca uwagę, by wygląd punktu gastronomicznego był adekwatny do miejsca, w którym będzie się znajdować, czyli zespołu pałacowo-parkowego w Kozłówce wpisanego do rejestru zabytków.
- Opis sposobu usuwania nieczystości i odpadów z obiektu.
- Otwarcie ofert nastąpi w dniu 23 marca 2022 r. o godz. 11:30 w budynku administracji Muzeum.
- Informacja o wyborze oferty zostaną podane niezwłocznie po dokonaniu wyboru oferty
w miejscu publikacji zaproszenia do składania ofert oraz przesłane podmiotom, które złożyły oferty. - Oferent powinien umieścić ofertę w zamkniętej kopercie opisanej według poniższego wzoru:
OFERTA NA DZIERŻAWĘ TERENU ZESPOŁU PAŁACOWO-PARKOWEGO W KOZŁÓWCE
Z PRZEZNACZENIEM NA PROWADZENIE MOBILNEGO PUNKTU GASTRONOMICZNEGO
NIE OTWIERAĆ PRZED TERMINEM OTWARCIA OFERT.
- Kryteria oceny i wyboru oferty:
- Oferty, które spełniać będą warunki formalne oraz warunki udziału w konkursie, zostaną ocenione przez komisję na podstawie następujących kryteriów:
- Wysokość oferowanego czynszu (C) waga 50 %
- Atrakcyjność oferty gastronomicznej (M) waga 50%
Ad. 1) W kryterium „Wysokość oferowanego czynszu (C)” punkty zostaną przyznane według następującego wzoru:
Oferowany miesięczny czynsz netto w ofercie badanej
C = ---------------------------------------------------------------------------------------- x 50 pkt
Najwyższy miesięczny czynsz netto wśród złożonych ofert
Końcowy wynik zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku.
Ad. 2) W kryterium „Atrakcyjność oferty gastronomicznej (M)” punkty zostaną przyznane w wyniku oceny przez członków komisji przedstawionego przez oferenta menu biorąc pod uwagę różnorodność menu:
- napoje zimne - 2 rodzaje dziennie –1 pkt, 3 i więcej rodzajów dziennie – 2 pkt
- herbata - 2 rodzaje dziennie –1 pkt, 3 i więcej rodzajów dziennie – 2 pkt
- kawa z ekspresu - 2 rodzaje dziennie –1 pkt, 3 i więcej rodzajów dziennie – 2 pkt,
- lody i desery - 2 rodzaje dziennie –1 pkt, 3 i więcej rodzajów dziennie – 2 pkt,
- sałatki - 1 rodzaj dziennie –1 pkt, 2 rodzaje dziennie – 2 pkt, 3 i więcej rodzajów dziennie – 5 pkt,
- przekąski - 1 rodzaj dziennie - 1 pkt, 2 rodzaje dziennie - 2 pkt, 3 i więcej rodzajów dziennie -5 pkt,
W kryterium „Atrakcyjność oferty gastronomicznej (M)” punkty zostaną przyznane według następującego wzoru:
Ilość punktów w ofercie badanej
C = ---------------------------------------------------------------------------------------- x 50 pkt
Najwyższa ilość punktów wśród złożonych ofert
Końcowy wynik zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku.
- Nadesłane oferty zostaną uszeregowane zgodnie z uzyskaną ilością punktów (od najwyższej do najniższej liczby punktów). Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą łączną liczbę punktów (P), zgodnie ze wzorem:
P= M + C
- Postanowienia końcowe
- Umowę dzierżawy należy podpisać w terminie nie dłuższym niż 5 dni od daty ogłoszenia wyników.
- Szczegółowe informacje dotyczące przetargu udzielane są w kancelarii Muzeum pod nr tel. 818528300 w godz. od 9:00 do 14:00.
- Dyrektor Muzeum zastrzega sobie prawo odwołania lub unieważnienia postępowania bez podania przyczyny, w każdym czasie.
- Wzór umowy dzierżawy stanowi załącznik do niniejszego ogłoszenia.
Załączniki:
- Wzór umowy (pdf, 743kB)
- Wzór oferty (pdf, 545kB)
- Klauzula informacyjna RODO (pdf, 561kB)
- Zaproszenie (pdf, 447kB)
- Zaproszenie z podpisem (pdf, 1,1MB)
Dyrektor
/-/
Anna Fic-Lazor